Tarihçe

Tarihçe

02.10.2017 7721

Okulumuz, Türk ve Alman Hükümetleri arasında yapılan protokol uyarınca Almanya´dan kesin dönüş yapan yurttaşlarımızın çocuklarının eğitimi amacıyla 9 Ekim 1985 tarihinde eğitim  öğretime açıldı. 1989 yılından itibaren merkezi sınav sistemiyle öğrenci alan Anadolu lisesi statüsüne çıkartılan okulumuz bu tarihten beri eğitim öğretim faaliyetlerini başarıyla yerine getirmektedir.

Okulumuzda 2008 yılına kadar  birinci yabancı dil olarak Almanca eğitim verilmekte ise de, bu tarihten sonra İngilizce  dersi de 1. yabancı dil kontenjanı olarak    açılmıştır. Bu kapsamda  9. Sınıfların üç şubesinde İngilizce, diğer üç şubesinde Almanca birinci yabancı dil olarak okutulmaktadır. 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren okulumuzda Almanca ve İngilizce olmak üzere 1 yıl hazırlık eğitimi verilmektedir

Kartal Anadolu Lisesi, halen Alman Hükümeti ile yapılan kültür anlaşmasına tabi olup, bu anlaşma çerçevesinde okulumuzda Alman Hükümeti tarafından görevlendirilen  Alman öğretmen de görev yapmaktadır. Ayrıca okulumuzda tüm Avrupa'da geçerli ve Alman Büyükelçiliğinin gözetim ve denetiminde DSD dil diploması da verilmekte, 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren de başka bir uluslararası program olan AP (Advanced Placement) dersleri verilmektedir ve aynı zamanda okulumuz Türkiye AP Okulları Derneği üyesidir.

Türkiye'de resmi okullar arasında İSO 9001 belgesini ilk alan okul olarak da gururluyuz. Okulumuzda çağdaş ve görsel eğitim için her türlü olanak hazırlanmış durumdadır. Misyonumuz;  ahlaklı, milletinin değerlerine sahip, kendine güvenen, yenilikçi ve  çağının bilim ve kültürüne sahip öğrenciler yetiştirmektir.

 History of Kartal Anatolian High School

 Kartal Anatolian High School was founded on October 9th 1985 and started in 1985-1986 academic year to educate the children of the Turkish families who migrated to Germany and returned back home certainly. Kartal Anatolian High School which became an exam-based high school in 1989 has always been developing and changing.

At our school, the first foreign language was only German until 2008, but from then on English has also been taught as the first foreign language. 2021-2022 academic year has brought another change to our school. Presently Kartal Anatolian High School is a five-year high school with one year English and German preparation education.

Since its founding thirty seven years ago, Kartal Anatolian High School has been subjected to the cultural agreement with the German government and within these government a German Teacher has been sent to our school by the German government.

We are proud of having ISO-9001 certificate first among all the state schools in Turkey.

Our school has progressed far in the road to science with the physics, chemistry and biology labs. The continuation of the education that enables the success of Kartal Anatolian High School, adopting the universal values by future generations will be the criteria of utmost importance in the future, for Kartal Anatolian High School who teaches in the light of science, technology and art.