Scrabble Turnuvası Takım İkinciliği

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında BBAL tarafından düzenlenen turnuvada okulumuz takım olarak ikinci, bireysel olarak yarışma ekibimizden Barış YILMAZ 3.olmuştur.

24.05.2023 53

SCRABBLE dünyanın hemen hemen her ülkesinde oynanan bir kelime türetme oyunudur. 29 farklı dil seçeneği vardır. Okulumuz davar olan  İngilizce  Scrabble kulübünün amacı, öğrencilere eğlenerek İngilizce kelime dağarcıklarını kullanma ve geliştirme şansı yaratmak ve aynı zamanda strateji yapabilme yeteneklerini geliştirmektir. Oyun 15 e 15 lik bir oyun tahtası üzerinde en az 2 en çok 4 kişiyle oynanmaktadır.

Amaç oyun tablosu üzerinde puan değerleri değişik harf taşlarını kullanarak bulmaca şeklinde birbirleriyle bitişik kelimeler yazmaktır. Her oyuncu kendi harf taşlarının değerlerini ve tablodaki puan değer çarpımlı kareleri en avantajlı şekilde kullanarak en yüksek puanı alma amacını güder.

24-05-202324-05-2023