Kitap Okuma Etkinliği Düzenledik

27 Mart Kütüphanecilik Haftası dolayısıyla Değerler Eğitimi Kulübü ile Kültür Edebiyat ve Kütüphanecilik Kulübü işbirliğiyle okul bahçesinde kitap okuma etkinliği yaptık.

05.04.2018 457

‘Kitaplar sessiz öğretmenlerdir.’ Gellıus’un bu sözünden yola çıktık.Öğrencilerimize  kendilerini yetiştirmede  destek olan öğretmenlerinin  yanı sıra kitap okumanın da kendi kendini yetiştirmedeki önemini kavramaları adına etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Kitap okumak , okuduklarını kendi akıl süzgecinden geçirerek, eleştirel gözle bakarak, başka hayatları  anlamaya çalışarak, karşılarına gelen kişilerle empati kurarak, kendi hak ve hukukunu savunmayı, bunu yaparken başkalarının hak ve hukukuna sahip çıkmak gerektiğini yani kısaca insan olmaya yakışır hale gelmeyi öğrenme demektir.

Hayatı anlamlandırma, güzel ve doğru dokunuşlarla süsleme çabamıza destek olan herkese teşekkür ederiz.

Değerler Eğitimi Kulübü Öğretmeni  Leyla ERDAL

Kültür ve Edebiyat Kulübü Öğretmeni Nezahat BATIBEKİ