İstanbul

İstanbul

Bu şehr-i Sıtanbûl ki bî-misl ü bahâdır
Bir sengine yek-pâre Acem mülkü fedadır
Bir gevher-i yek-pâre iki bahr arasında
Hurşîd-i cihan-tâb ile tartılsa sezadır

10.10.2019 550


Şair Nedim diyor ki;
-Bu İstanbul kenti değer biçilemeyecek kadar eşsizdir,
Onun bir taşına tüm Acem ülkesi feda olsun.
-O, iki deniz arasında tek parça bir mücevher gibidir,
Dünyayı aydınlatan, ısıtan güneş ile bir tutul¬sa yeridir.
Kıtaları, kültür ve medeniyetleri buluşturan aziz İstanbul'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun tarifsiz mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Yüzyıllarca hem devletimize hem de medeniyetimize başkentlik yapan İstanbul'un, İtilaf devletlerince işgal dönemi 6 Ekim 1923'te sona erdi. Bütün dünya, milletimizin istiklal mücadelesinin ne kadar sahici olduğuna bir kez daha tanık oldu.  İstiklal mücadelemiz, vatanı canlarından üstün tutan tüm şehit ve gazilerimizin büyük fedakârlıkları, aziz milletimizin bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığı sayesinde zaferle taçlandı.
Gelecek günler için iyimserlik taşımak ve umuda doğru yelken açmak anlamına gelen bu günlerde, İstanbul'un kültürel mirasını incelikle yansıtan eserlerin eğitim ortamlarımıza mutlaka dâhil edilmesi gerekiyor. Böylece siz gençlerimiz, şehrimizin sevgiyle, kardeşlikle, dostlarla ve paylaşmayla güzelleştiğini daha çok hissedebilirsiniz.
İstanbul'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal kahramanları olmak üzere, bu güzel vatanı bize emanet eden ve  vatan uğrunda canlarını ortaya koyan tüm şehilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. 
Şehrimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunu ifade eden bu anlamlı gününüzü içtenlikle kutluyorum.

 

Ömer PERÇİN
Kartal Anadolu Lisesi Müdürü

10-10-201910-10-201910-10-2019