Kartal Anadolu Lisesi

Vizyon: Yetiştirdiği bireylerle örnek gösterilen ve mensubu olmaktan gurur duyulan güven dolu bir eğitim, bilim, kültür ve sanat merkezi olmak. Öğrencilerimizi, sağlıklı iletişim kurabilen, ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş, özgüveni tam, sorumluluk alabilen, bilimsel ve analitik düşünceye sahip, teknolojiye hakim, üretken ve yaratıcı, araştırma yapmaya ve öğrenmeye meraklı, demokratik ve laik cumhuriyete sahip çıkan, insana, topluma ve doğaya saygılı bireyler olarak yetiştirmek. Ülkemizin ve dünyanın seçkin üniversitelerine öğrenci yerleştiren güçlü bir eğitim kurumu olmak.

Misyon: Milli Eğitim Bakanlığı Temel Amaçları ve Atatürk İlkeleri doğrultusunda, iktisadi, sosyal ve kültürel bakımdan tam donanımlı, çağdaş uygarlığı özümsemiş, milli ve manevi değerlere saygılı, ulusal kimlik ve evrensel kişilik kazanmış, ülke geleceğini biçimlendiren bireyler yetiştirmek.

Başarılar: Okulumuzun üniversiteye yerleşen son sınıf öğrencilerine ait listeler, ÖSYS başarılarımız adı altında her yıl yayınlanmaktadır. Bunun yanında yıl içerisinde sosyal, kültürel ve sportif başarılar elde edilmekte ve haberler bölümünde günlük olarak yayınlanmaktadır.

Isınma: Doğalgaz Kaloriferli
Yabancı Dil: İngilizce ve Almanca
Servis Bilgisi: Servis ile ulaşım sağlanmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2022 TABAN PUAN ALMANCA : 439,25 İNGİLİZCE : 437,23
Okulun Sınav Başarı Durumu: Neden KAL, Başarılarımız, YKS Sonuçları adı altında yayınlanmıştır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Neden KAL, Başarılarımız, YKS Sonuçları adı altında yayınlanmıştır.
Sportif Etkinlikler: Yıl içerisinde basketbol, voleybol, masa tenisi vs. müsabakalarına katılım sağlanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak projesi yürütülmektedir.
Proje Çalışmaları: Nağmelerde Gizli Hikayeler şiir dinletisi yapılmaktadır. Genel kültür bilgi yarışması düzenlenmektedir. Kan bağışı etkinliği düzenlenmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Almanya ile karşılıklı olarak ziyaretlerde bulunulmaktadır.
Kontenjan Bilgileri: Kontenjan bilgileri her ay değişim göstermektedir. E-okul sistemi üzerinden takip edilebilir.

WEB - https://kartalanadolu.meb.k12.tr

Adres - Cevizli Mh. Karabük Cd. No 10 Kartal / İSTANBUL

Öğretim Şekli :Tekli

Yerleşim Yeri - Okulumuz Cevizli Mahallesi, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısındadır. E-5 Yolu Cevizli Köprüsüne yakındır.

Adres - Cevizli Mh. Karabük Cd. No 10 Kartal / İSTANBUL

Ulaşım 132M Sultanbeyli Hattı, 134YK Yakacık-Kartal Hattı, 134 Esenkent-Kartal Hattı ve Kartal - Esenkent / Kartal - Esentepe minibüsleri okulumuzun yakınından Geçmektedir. Ayrıca Kartal-Kadıköy Metrosundan, Hastane-Adliye durağında inilerek yürüme mesafesinde okulumuza ulaşılabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz İlçe Merkezine 2 km uzaklıktadır.