Kartal Anadolu Lisesi

Belgegeçer : 0216 305 64 36
WEB http://kartalanadolu.meb.k12.tr
Adres : Cevizli Mah. Denizer Cd. Karabük Sk. No 10 Kartal İSTANBUL
VİZYON : Yetiştirdiği bireylerle örnek gösterilen ve mensubu olmaktan gurur duyulan güven dolu bir eğitim, bilim, kültür ve sanat merkezi olmak. Öğrencilerimizi, sağlıklı iletişim kurabilen, ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş, özgüveni tam, sorumluluk alabilen, bilimsel ve analitik düşünceye sahip, teknolojiye hakim, üretken ve yaratıcı, araştırma yapmaya ve öğrenmeye meraklı, demokratik ve laik cumhuriyete sahip çıkan, insana, topluma ve doğaya saygılı bireyler olarak yetiştirmek. Ülkemizin ve dünyanın seçkin üniversitelerine öğrenci yerleştiren güçlü bir eğitim kurumu olmak.
MİSYON : Milli Eğitim Bakanlığı Temel Amaçları ve Atatürk İlkeleri doğrultusunda, iktisadi, sosyal ve kültürel bakımdan tam donanımlı, çağdaş uygarlığı özümsemiş, milli ve manevi değerlere saygılı, ulusal kimlik ve evrensel kişilik kazanmış, ülke geleceğini biçimlendiren bireyler yetiştirmek.
BAŞARILAR : Okulumuzun üniversiteye yerleşen son sınıf öğrencilerine ait listeler, ÖSYS başarılarımız adı altında her yıl yayınlanmaktadır. Bunun yanında yıl içerisinde sosyal, kültürel ve sportif başarılar elde edilmekte ve haberler bölümünde günlük olarak yayınlanmaktadır.
Rehber Öğretmen : 2
Resim Sınıfı : 1
Müzik Sınıfı : 1
Misafirhane : 0
Kütüphane : 1
Hazırlık Sınıfı : 0
Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 1
Öğretim Şekli : Tekli
Kantin: 1
Yemekhane : 0
Revir : 0
Bahçe : 1
Saatler : 08:50-09:30 1 DERS-- 09:40-10:20 2.DERS-- 10:30-11:10 3.DERS-- 11:20-12:00 4.DERS-- 12:00-12:45 ÖĞLE ARASI-- 12:45-13:25 5.DERS-- 13:35-14:15 6.DERS-- 14:25-15:05 7.DERS-- 15:15-15:55 8.DERS-- 16:05-16:45(KURS) 16:55-17:35(KURS)
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce ve Almanca
Isınma : Doğalgaz
Pansiyon : Pansiyon yoktur.
Lojman : Lojman yoktur. Sayısı:0
Servis : Servis ile ulaşım sağlanmaktadır.
Ulaşım : 16-B Topselvi Kadıköy Hattı, 16-Y Yeşilbağlar Kadıköy Hattı, 132M Sultanbeyli Hattı, 134YK Yakacık-Kartal Hattı, 134 Esenkent-Kartal Hattı ve Kartal - Esenkent / Kartal - Esentepe minibüsleri okulumuzun yakınından Geçmektedir. Ayrıca Kartal-Kadıköy Metrosundan, Hastane-Adliye durağında inilerek yürüme mesafesinde okulumuza ulaşılabilir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Cevizli Mahallesi, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısındadır. E-5 Yolu Cevizli Köprüsüne yakındır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İlçe Merkezine 2 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri : Kontenjan bilgileri her ay değişim göstermektedir. E-okul sistemi üzerinden takip edilebilir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2018-2019 TABAN PUAN ALMANCA-367,0848 İNGİLİZCE-374,9917
Okulun TYT/AYT Başarı Durumu : ÖSYS Başarılarımız adı altında yayınlanmıştır.
YKS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : ÖSYS Başarılarımız adı altında yayınlanmıştır.
Sportif Etkinlikler : Yıl içerisinde basketbol, voleybol, masa tenisi vs. müsabakalarına katılım sağlanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak projesi yürütülmektedir.
Proje Çalışmaları : Okulumuz tarafından her yıl, Kartal İlçesindeki liselerin 9. sınıfları arası geleneksel matematik yarışması düzenlenmektedir. Nağmelerde Gizli Hikayeler şiir dinletisi yapılmaktadır. Genel kültür bilgi yarışması düzenlenmektedir. Kan bağışı etkinliği düzenlenmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Almanya ile karşılıklı olarak ziyaretlerde bulunulmaktadır.