Öğrenci Nakil Taleplerinde Hazırlık Sınıfı Yeterlilik Sınavı Duyurusu

16.02.2023 656

Okulumuza hazırlık sınıfı bulunmayan okullardan nakil isteğinde bulunan öğrenciler için nakil kabul günü olan Cuma günü saat 10:00'da İngilizce ve Türk Dili ve Edebiyatı derslerinden Yeterlilik Sınavı yapılacak olup, sınav sonucuna göre kabul işlemleri gerçekleştirilecektir. Konu ile ilgili yönetmelik maddesi aşağıda sunulmuştur.

Örtaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 38.Maddesinin 7.fıkrasında "(7) (Değ: 13/09/2014-29118 RG) Hazırlık sınıfı bulunmayan okulların 10, 11 ve 12 nci sınıflarından hazırlık sınıfı bulunan okulların aynı sınıflarına nakil şartlarıyla birlikte yeterlilik sınavına bağlı olarak nakil yapılabilir. Bu kapsamda başvuruda bulunan ve nakil şartlarını taşıyan tüm öğrenciler bulundukları sınıf seviyesi dikkate alınarak bu Yönetmelik kapsamında nakil başvurularının değerlendirildiği gün yeterlilik sınavına alınırlar. Yeterlilik sınavında başarılı olan öğrencilerin onay işlemleri açık kontenjana ve yerleştirmeye esas puan üstünlüğüne göre yapılır. Başarısız olanların başvuruları ise reddedilir." denilmektedir.