İstanbul'u Okuyorum

28.02.2022 359

Şehri tanımanın en güzel yollarından biri okumaktır. Hakkında en fazla kitap yazılan şehirlerden biri de İstanbul'dur. Bu proje kapsamında okullarda "İstanbul'uOkuyorum Köşesi" oluşturulacak, her okulda okuma grupları kurulacak ve yapılacak diğer faaliyetlerle de okuma sevgisi pekiştirilecektir. Okumaların ardından yapılacak yazı, şiir, video, fotoğraf ve "İstanbul Bilgi Yarışması / İSTANBULMACA" ile öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bilgi ve duyarlılıkları pekiştirilecek ve aynı zamanda ödüllendirilecektir. İstanbul'u Okuyorum Projesiile tarih ve şehir şuurunu öğrencilerimize kazandırmak projenin genel hedefidir. Şehrini okuyup gezen ve onu bir bilgi hazinesi olarak görüp öğrenen nesiller yetiştirilecektir.