Atatürk'ü Vefatının 83. Yılında Saygıyla Anıyoruz

Atatürk'ü Vefatının 83. Yılında Saygıyla Anıyoruz

11.11.2021 1149

Her insan doğar, yaşar ve ölür ancak kısacık bir ömür nasıl bu kadar anlamlı olur, ölümünden 82 yıl sonra nasıl yüreklerde hem sevgisi hem acısı taptaze kalır, inanılmaz olan budur.

 

Mustafa Kemal Atatürk, kabiliyetli bir komutan, eşsiz bir reformist, zeki bir siyasetçi ve ülke kuran büyük bir devlet adamıdır. İçinde  var olan bağımsızlık tutkusu ve aşkı Türkiye Cumhriyeti devletinin kurulmasında başta gelen faktörlerden biri olmuştur. "Ya istiklal ya ölüm!" diyerek Türk milleti ile birlikte büyük bir bağımsızlık savaşına girmiş, dünyanın önde gelen emperyalist güçlerine karşı dünya tarihindeki en büyük zaferin mimarı olmuştur. Bu yönüyle tektir ve bir o kadar da mukaddestir. Diğer taraftan kazanılan zaferden sonra "Yurtta Barış Dünyada Barış" diyerek bundan sonra izlenecek yol haritasını çizmiş, dünya barışı için ortaya koyduğu öngörüleri ile tüm dünya devletlerinin ve devlet adamlarının istisnasız takdirini ve beğenisini kazanmıştır.

 

Onuncu yıl nutkunda el yazısıyla yazıp sonradan çizdiği cümlesinde "BENİ HATIRLAYINIZ." der Atatürk. Tüm ömrünü verdiği milletinden bunu bile istemeyi uygun görmeyip silen, yüce gönüllü insan ve büyük liderimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğilirken seni hiç unutmadık ki hatırlayalım diyoruz.

 

Bahriye ŞENARAS

Okul Müdürü

 

11-11-202111-11-202111-11-202111-11-202111-11-2021