29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programımız

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları okulumuz konferans salonunda ve bahçesinde düzenlendi.

31.10.2018 680

Sayın Veliler, Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili öğrenciler,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da  Samsun’açıkarak Milli Mücadeleyi başlatması, ve bu mücadele sonunda 29 Ekim 1923 tarihinde,“Türk Milletinin karakterine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği cumhuriyetimiz, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Cumhuriyet’te egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.Halk kendi kendisini yönetme yetkisini temsilcileri aracılığıyla kullanır.Devlet yönetimi,sınıfların, kişilerin, ailelerin veyabir zümrenin eline bırakılamaz.Milletin bütün bireyleri yönetime katılabilir ve söz sahibi olabilir.Çünkü cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaşlar eşit haklara sahiptir.

Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş ve uygar bir ülke olma, hatta bu seviyenin üzerine çıkma yolunda; laik, demokratik,sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyet rejimi ile katettiğimiz mesafe büyüktür.

Türkiye Cumhuriyetinin 95 yıllık gelişimi bir başarı  öyküsüdür. Bugün ülkemiz, bulunduğu coğrafyada hatırı sayılan bir güç, bir istikrar unsuru, kendine biçilen rolü oynayan değil, karar veren, uygulayan ve rol belirleyen bir ülkedir.

Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olma  anlayışından taviz vermeden, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu ilerlemeye hiçbir güç engel olamayacak, vagon değil lokomotif olarak tarih yazmaya devam edecektir. Parçalamak ve yok etmek isteyen dahili ve harici düşmanların hesaplarının aksine,  Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır. Yeter ki bizler tarihi misyonumuzu akıldan çıkarmayalım, kendi içimizde bölünüp parçalanmayalım ve atalarımızın mirası olan insani, bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 95.Kuruluş yıldönümünü kutluyor, Büyük önder Atatürk ve canlarını bağımsızlık ve özgürlük uğrunda feda eden şehitlerimizi,gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.Bayramınız kutlu olsun.

Ömer PERÇİN

Müdür

31-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-2018