2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni 20 Haziran 2018 Çarşamba günü saat 18:30´da okulumuz bahçesinde gerçekleştirilmiştir.

22.06.2018 1866

Sayın Okul Müdürlerim, Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Sayın Velilerimiz, Kıymetli Misafirler, Sevgili Gençler!
33. dönem mezunlarımızı uğurlamak için bir araya geldiğimiz mezuniyet törenimize hoş geldiniz, şeref verdiniz.
Okulumuzun tüm paydaşlarının faaliyetlerini, birlik ve beraberlik içinde, başarılı ve nitelikli bir şekilde  sürdürmesinde büyük emekleri olan, öğrencilerimizi eğiten,  biçimlendiren ve geleceğe en iyi şekilde hazırlayan  idareci ve öğretmen arkadaşlarıma,
Yapılan tüm etkinlikler ve eğitim - öğretim faaliyetlerinde okulumuza vermiş oldukları içten destek ve gayretleri için, Aile birliği başkanımız Fatma Güneş ALSANCAK kardeşimizin şahsında bütün yönetim ve denetim kurulu üyelerimize…
Mezuniyet töreni hazırlıklarında yıl boyunca emek veren, ter döken, katkılarını bizden esirgemeyen İngilizce öğretmenimiz Meral TOLAN’a ve mezuniyet komitesine…
Hayatın getirdiği bütün zorluklara göğüs gererek evlatlarının en iyi  şekilde yetişmesi ve geleceğe hazırlanması için  büyük fedakarlık gösteren, mezun oldukları bu gün de onları yalnız bırakmayan kıymetli velilerimize,
Bu mutlu günümüzde, teşrifleri ile bizleri onurlandıran çok değerli protokole…
Okul çalışanlarımıza, kantin, servis ve spor alanları işletmecilerimize….
Ve dört yıllık bir mücadeleyi; üstün bir performans, başarı ve gururla tamamlayarak mezuniyeti hak eden sevgili öğrencilerime, huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Sevgili gençler; sizleri mezuniyete ve hayata yolcu ederken, her şeyin akademik başarı olmadığını bilmenizi, hayatın hangi alanında olursanız olun, yaptığınız işi en iyi şekilde yapmanın faziletini idrak etmenizi, tarihin imbiğinden geçerek oluşmuş insani ve ahlaki değerlerimizi davranış haline getirmenizi temenni ederim.

Büyük Atatürk’ün; “Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.” talimatını hatırınızdan çıkarmadan geleceğe yürümenizi  gönülden arzu ederim.

 Lise yılları bir tatlı anı olarak geride kalırken, öncelikle gireceğiniz TYT, AYT sınavları ve asıl zorlu ve telafisi olmayan hayat sınavında hepinize başarılar dilerim. 

Sizlere aktaracağım şu son öğütleri dikkatle dinleyeceğinizi ve hayat düsturu edineceğinizi ümit ederim.

*Davranış haline getirmek ve yaşamaktan onur duyacağınız sağlam bir inancınız ve vatan sevginiz olsun. Bu inanç ve sevginiz, pergelin sabit ucu gibi kuvvetle yere basmanızı sağlasın. Artık dünyanın neresinde olursanız olun korkmayın. Tabiat boşluk kabul etmediği gibi gönül ve ruh dünyanız da boşluk kabul etmez. Sağlıklı ve güzel düşünceler  yoksa, bu alanı olumsuz fikirler doldurur. 

*Anne-babanıza iyi davranın. Telkin ve tavsiyelerine kulak verin, incitmeyin.  Hayatınız  boyunca    tanıyacağınız insanların hiçbirisi onlar kadar değerli değil. 

*Küçük büyük demeden iyilik yapmaya devam edin. Küçücük bir iyiliğin bile  asla zayi olmayacağını bilin. Ayrıca büyük bir gönül huzuru duyacak, mutlu   olacaksınız.
         *İbadet ve dua, hayatınızda daha çok yer alsın. Zira dünyanın tükenmek bilmeyen sıkıntılarıyla bunalan kalplerimizin, türlü meşakkatlerle daralan zihin ve gönüllerimizin huzuru buradadır. 
         *Etrafınızda cereyan eden iyi davranışları destekleyin, kötü olanları engellemeye çalışın. Zira bize düşen, her daim iyiliğin yanında yer almak, kötülüğü reddetmektir. 

*Kibirlenmeyin  ve mütevazi olun. Karşınızdakini küçümseyerek alaycı bir surat ifadesiyle insanlardan yüz çevirmeyin. Bir gün sizi de içine alacak olan toprak üzerinde  böbürlenerek yürümeyin. Zira Allah’ da,  kullar da kendini beğenenleri ve böbürlenenleri sevmez.
*Emanete ihanet etmeyin, söz verdiğinizde sözünüzde durun. Aldatmayın, aldanmamaya çalışın. Güvenilir ve itimat edilir olun.  Emin ve itimat edilen bir toplum oluşturmadan, ne kadar güvenlik tedbirleri alırsak alalım, evlerimizin, sokaklarımızın, okullarımızın emniyetini sağlayamaz, şehrimizin, ülkemizin güvenliğini koruyamayız. 

*Zalimden değil mazlumdan yana olun. Şu  bir gerçek ki, mazlumların hayatını kaybetmesinden daha acı olanı, insanlığın vicdanını kaybetmesi, çekilen sıkıntılara, yaşanan acılara, işlenen zulümlere karşı her geçen gün duyarsızlaşmasıdır. Unutmayalım ki, kötülük sıradanlaştığı, şiddete aldırış edilmez olduğu vakit, zulüm sadece mazlumu vurmakla kalmaz, bütün insanlığı kuşatır. 
*Ve unutmayın ki; bu saydıklarımız, üniversiteye  kaçıncı sırada yerleştiğinizden, hangi mesleği seçip kaç lira kazandığınızdan, toplumsal statünüzün ne olduğundan çok daha önemlidir. Çünkü insanı insan yapan değerler bunlardır.

* Son yıllarda hem ait olduğumuz coğrafya, hem de ülkemiz yine imtihan çemberinden geçiyor. Gücümüzü zayıflatmak, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenler, fitne, terör ve ihanet silahıyla üzerimize geliyor. Coğrafyamızın dört bir köşesinde açılan ateş çukurlarının içine, ülkemiz de çekilmeye çalışılıyor. Türlü hile ve desiselerle, plan ve tuzaklarla varlık ve bekamız, istiklal ve istikbalimiz hedef alınıyor.
* Geçmişten günümüze kadar savaşı değil barışı, tefrikayı değil birlikte yaşamayı tercih eden, her daim zalimin karşısında, mazlumun yanında yer almış, Hakkı ve haklıyı savunmuş asil milletimizin hassasiyetlerine uygun  olarak,  her birimize ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşmektedir. 
*Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere inat, gönüllerinizi  kardeşlik bağı ile sımsıkı kenetlemeye devam edeceğinize,… kardeş kavgasını, terörü, fitne ve fesadı körüklemeye yönelik oyunlara karşı uyanık olacağınıza olan inancım tamdır. 

Mutlu bir yaşam sürmeniz ümidiyle hepinize sağlık, afiyet ve üstün başarılar temenni eder, ileride sevgi ile hatırlanmak dileğiyle gözlerinizden öperim. Yolunuz ve bahtınız açık, Allah yardımcınız olsun. 

20.06.2018
Ömer PERÇİN                                                                                                                            
Kartal Anadolu Lisesi Müdürü

 

22-06-201822-06-201822-06-201822-06-201822-06-201822-06-201822-06-201822-06-201822-06-201822-06-201822-06-201822-06-201822-06-201822-06-201822-06-201822-06-201822-06-201822-06-201822-06-2018