2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı

Sayın veliler, kıymetli öğretmen arkadaşlarım, sevgili öğrenciler;

                   2016-2017 öğretim yılı açılış programına hoş geldiniz.
Yeni bir eğitim öğretim yılına başladığımız bu günde, okulumuza yeni kayıt olan, 10, 11 ve 12. sınıfa geçen veya nakil gelen öğrencilerimize, yeni atananlar dahil olmak üzere bütün öğretmenlerimize ve velilerimize hoş geldiniz diyor, yeni öğretim yılının huzurlu, güvenli ve kardeşlik ortamı içinde geçmesini temenni ediyorum.

20.09.2016 824

Sayın veliler, kıymetli öğretmen arkadaşlarım, sevgili öğrenciler;

                   2016-2017 öğretim yılı açılış programına hoş geldiniz.
Yeni bir eğitim öğretim yılına başladığımız bu günde, okulumuza yeni kayıt olan, 10, 11 ve 12. sınıfa geçen veya nakil gelen öğrencilerimize, yeni atananlar dahil olmak üzere bütün öğretmenlerimize ve velilerimize hoş geldiniz diyor, yeni öğretim yılının huzurlu, güvenli ve kardeşlik ortamı içinde geçmesini temenni ediyorum.
Bilindiği üzere, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden askeri üniforma giymiş bir grup cuntacı terörist tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devletini, demokrasimizi ve milli iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunulmuş olup, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, T.C. Hükümeti, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiş, milletimizin şanlı direnişi ile demokrasimiz kazanmıştır. Türk milleti, bu demokrasi sınavından yüzünün akı ile çıkmıştır. Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede ülkesinin geleceği için göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, aynı zamanda gaziler günü olan bugün gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.
Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu önemseyen toplumlar, kalkınmayı diğer toplumlara göre daha önce başarabilmiş, başaramayan toplumlar ise geri kalmışlığın  getirdiği sorunlar içinde debelenmek zorunda kalmışlardır. 
Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerim;
Amacımız sizleri, kendi ayakları üzerinde dimdik ve sağlam durabilen, milli ve ahlaki hasletlerle bezenmiş, herhangi bir görev üstlendiğinde en iyi şekilde yapacak, başarılı yetişkinler olarak geleceğe hazırlayabilmektir. İlçemizde bu amacı en iyi şekilde gerçekleştirebilecek eğitim kurumlarından birindesiniz. Bu şansı iyi değerlendirmeli, okulumuz iftihar tablosunda siz de yerinizi almalısınız. Bu vesile ile okulumuzdan başarı ile mezun olarak üniversite eğitimine başlayan bütün öğrencilerimi tebrik eder, başarılı ve sağlıklı ömürler dilerim. 
Okul olarak  başarılarımızın artarak devam etmesi sizlerin daha çok çalışması ve biz okul çalışanlarının gayreti ile mümkün olacaktır. Oturmuş bir kurum kültürüne, sosyal-sportif imkanlara, değişik eğitim araçlarına ve donanıma sahip olan  okulumuzda  bu hedefi gerçekleştireceğinize olan inancım tamdır.  Başarımızın ve kurumsal kalitemizin artması için, okul ve toplum kurallarına uymanızı, size verilen görevleri tam ve zamanında yapmanızı, bol bol kitap okumanızı, zamanınızı  verimli çalışmalarla değerlendirmenizi ve yaşantınızla çevrenize  örnek olmanızı bekliyorum. Bu beklentiye uygun davranışlar sergilemeyi başarabildiğinizde; vatanımızın bekasını, milletimizin hürriyetini teminat altına almak ve sürdürmek hususunda kaygılanmamıza gerek kalmayacaktır.
Yine bu  gayemizin gerçekleşebilmesi için, idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, ve tüm personelimizle gerektiğinde gecemizi gündüzümüze katarak, yapılması gereken ne varsa yapmaya, sizlerin eğitimi için en uygun eğitim ortamlarını sağlamaya çalışacağız.
  Dersler,  08.00’de başlayıp, 15.05’te bitecektir. Kursa devam edecek olanlar  bir süre daha okulda bulunacaklardır. Kurs hafta içi 15:15’te başlar, 16:35’te biter. Hafta sonu sadece Cumartesi günü kurs uygulaması yapılacak olup, başlangıç saati 09:00 olacaktır. 9. ve 10. Sınıflar için sadece Cumartesi günü kurs planlaması yapılacaktır.
İlk derse gecikmeler öğretmenler kurulu kararı uyarınca 5 dakika ile sınırlıdır. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-okul sistemine işlenir. Öğrenciler, raporlu ve izinli oldukları günlerde yazılı ve uygulamalı sınavlara alınmazlar.”
Velilerimizle sağlıklı olarak iletişim kurabilmemiz için, öğrencilerimiz onlara ait telefon ve adres bilgilerini güncel tutmalı; değişiklikler konusunda sınıf öğretmeni ve sınıfıtan   sorumlu müdür yardımcısı bilgilendirilmelidir.
Okuldan izinsiz ayrılmak, okula geldiği halde derse girmemek, geç gelmeyi alışkanlık haline getirmek  disiplin suçu, okul içinde sigara içmek ihraç nedenidir.
Öğrencinin okuldan izinli çıkabilmesi  için öğrenci velisi  bizzat okula gelmelidir. Öğrenci, veli olmayan birine teslim edilmez.
      Okul kıyafeti olarak; erkek öğrenciler, sadece beyaz veya bordo  tişört, gri kumaş veya  siyah kanvas pantolon; kızlar, ise sadece beyaz veya bordo  tişört, gri kumaş etek veya  siyah kanvas pantolon giyebilirler. Ancak hangi kıyafet giyilirse   giyilsin tişörtlerde okul arması bulunması zorunludur. Okul kıyafeti olmadan okula gelinmeyecektir.

Mustafa Kemal Atatürk´ ün, geleceğe ışık tutan, hedef gösteren şu sözleriyle  konuşmama son veriyorum; "Milli Eğitim ülkümüz, Türk milletinin bütün fertlerini kederde, kıvançta ve tasada ortak, bölünmez bir bütün halinde milli şuur etrafında toplamak; milli, insani, ahlaki üstün değerlerini geliştirmek ve milletimizi hür ve demokratik düşüncenin hâkim olduğu ve kişisel teşebbüse ve toplum sorumluluğuna değer veren bir hava içinde bilgi, teknik, güzel sanatlar ve ekonomi bakımından çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı haline getirmektir".
  2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, velilerimiz, okulumuz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım
 Ömer PERÇİN   

     Müdür