19 Mayıs Kutlaması

19 Mayıs Kutlaması

Değerli öğretmenlerim, Sevgili Gençler,

 

Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu bağımsızlık meşalesinin 97. yıl dönümünü kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu muhteşem gün, geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili gençlerimiz başta olmak üzere hepimize kutlu olsun.

“Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” öngörüsüyle, milli uyanış hareketini başlatan Gazi Mustafa Kemal’in bayraktarlığını yaptığı bağımsızlık hareketi, Samsun’dan dalga dalga Anadolu’nun dört bir yanına yayılmış, millet egemenliğini her şeyin üstünde tutan, demokratik, çağdaş, dünya değerlerini benimseyen, bağımsız ve modern bir devletin kuruluşunun temellerini oluşturmuştur.

Bizler bir insanı yaşatmanın bütün insanlığa can vermek olduğunu bildiren, insanları yok etmekle değil, yaşatmakla mükellef kılan bir kültürün müntesipleriyiz. Masum bir insanın canına kıymanın bütün insanlığı öldürmeye eşdeğer olduğunu bilenlerdeniz.İnandığımız bütün değerler bize gösteriyor ki hiçbir dünyevi hırs, çıkar ve ideoloji, bir insanı yaşatmaktan daha değerli olamaz.

Bu ülkenin insanları olarak, inancımızdan ve geleneklerimizden devraldığımız kardeşlik mirasını yüzyıllarca yaşattık. Asırlarca yeryüzünün muhtelif coğrafyalarında bu kardeşlik anlayışını diri tutarak bu günlere geldik. Dünyevi çıkarların, güç mücadelelerinin, bu örnek toplumu zedelemesine fırsat tanımadık. Enerjimizi birbirimizle didişerek harcamayı bırakıp, dün olduğu gibi bugün de nice mazlum, mağdur ve masum milletlerin, coğrafyaların ümidi olamaya devam etmek ana hedeflerimizden  olmalıdır.

Gençler! Kahraman ecdadımızın bin bir fedakârlıkla edindiği ve bizlere bıraktığı mukaddes mirasın asıl sahipleri sizlersiniz. Ülkemizin geleceğinde ve dünyada söz sahibi olmanız; bilgiyi kullanabilen, soran, sorgulayan, araştıran, planlı ve düzenli çalışan, okuyan, teknolojiyi layıkıyla kullanan, insan haklarına saygılı, yenilikçi ve bilinçli bireyler olarak yetişmenize bağlıdır. Bütün bunları göz önünde bulundurarak hayatınıza yön vermeniz temennisiyle, milletimizin ve siz sevgili gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; bu onurlu gününüzde hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

 

 

                                                                             18.05.2016

                                                                                    Ömer PERÇİN

 

                                                                          Kartal Anadolu Lisesi Müdürü

24.05.2016 556